Sievietes aicinātas apgūt IT profesiju īpašā projektā – ‘Standout Web Girls’

Starp pieprasītākajām profesijām Latvijas tirgū 2014. gadā joprojām ir IT speciālisti, bet vai šī profesija ir raksturīga tikai vīriešiem? Uzskats, ka programmēšana padodas tikai  vīriešu kārtas pārstāvjiem, vairs nav aktuāls. Mūsdienu pasaulē, kur katru dienu tiek pilnveidotas jaunākās tehnoloģijas, aplikācijas un IT pasākumi, ir arī sievietes, kam hostings un daudzi citi svešvārdi ir pazīstami un saprotami, stāsta projekta “STANDOUT WEB GIRLS” organizētāji.

Jaunais projekts “STANDOUT WEB GIRLS” ir domāts mūsdienīgām un pārliecinātām sievietēm, kuras vēlas un ir gatavas apgūt jaunās zināšanas.

Projekta mērķis ir sniegt pamatzināšanas mājas lapu izstrādē, spēju izstrādāt savu personīgo un neatkārtojamo dizainu, ka arī iegūt pamatieskatu online mārketingā, ar kura palīdzību ir iespējams virzīt mājaslapas interneta vidē.

Vēlamies iepazīstināt meitenes ar nozares specifiku un palielināt interesi par IT darbības sfēru, uzsver projekta veidotāji.

“Iemesls, kāpēc uzņēmums “STANDOUT WEB” nolēma likt akcentu tieši uz daiļā dzimuma auditoriju ir sekojošs – mūsu valstī sievietes programmētājas vai web dizainieres nav ļoti populāra un aktuāla profesija.

Tomēr mūsdienās ir ļoti nozīmīga interneta ietekme uz uzņēmējdarbības popularizēšanas vai attīstības gaitu. Tāpēc vēlamies, lai meitenes spētu pielietot iegūtās zināšanas un iemaņas arī reālajā dzīvē,” stāsta uzņēmuma pārstāvji.