Kļūst publiski pieejama Latvijā aizsāktā dizaina platforma ‘FROONT’

FROONT ir web dizaina rīks, kas darbojas interneta pārlūkprogrammā, un padara responsīvā web dizaina procesu pieejamu visiem vizuālajiem dizaineriem, pat tādiem, kam nav nekādu programmēšanas iemaņu.

FROONT padara responsīvā dizaina procesu pilnīgi vizuālu. Dizains tiek veidots pārlūkprogrammā lietojot intuitīvu lietotni, kurā viss ir klikšķināms un bīdāms un viss darbojas tieši tā, kā tas izskatās. Dizaineris var uzreiz redzēt, kā dizains izskatīsies uz dažāda izmēra ekrāniem. Katram ar FROONT veidotajam projektam ir savs URL, kas padara to viegli pārsūtāmu klientiem vai kolēģiem un izveidoto dizainu uzreiz var apskatīt no jebkuras ierīces un redzēt, kā tas pielāgojas.

Rīks novērš nepieciešamību iesaistīt programmētāju mājaslapas dizaina stadijā un atrisina interneta pārlūkprogrammu saderības problēmas.

Atzīmējot FOONT publiskās versijas atklāšanu uz ierobežotu laiku, tā ir atvērta ikvienam.

FROONT izveidojuši trīs līdzdibinātāji: dizaineris Sandijs Ruļuks, kurš ir arī uzņēmuma vadītājs, programmētājs Andris Sīlis un mārketinga speciāliste Anna Andersone. “FROONT izveidojām, jo mājaslapu dizaina process ir ievērojami mainījies un iespējām jāatbilst dizaineru vajadzībām. Šobrīd mēs esam septiņu cilvēku komanda, kas strādā dažādās pasaules malās: Sanfrancisko, Helsinkos un Rīgā.” stāsta Sandijs Ruļuks. FROONT ir Somijas biznesa akseleratora Startup Sauna absolventi (2012.gada rudens izlaidums) un pirmā Saunas absolventu komanda, ko atbalsta Somijas VC fonds Inventure.