Izveidota Latvijas dizaina vēstniecība ‘True Latvia’ – labākais dizains un zīmoli vienuviet

Ar mērķi vienuviet pulcēt labākos, radošākos un oriģinālākos Latvijas dizainerus un zīmolus, izveidota interneta platforma un interneta veikals “TRUE LATVIA”, portālu “Delfi” informē idejas īstenotāji. Tās mērķis ir veicināt Latvijā radītā dizaina atpazīstamību pasaulē un piedāvāt iespēju interesējošās lietas uzreiz arī iegādāties.

TRUE LATVIA radās ar patiesu iedvesmu un mīlestību pret Latvijas dizainu, pret skaistumu, ko rada Latvijas talantīgie dizaineri, ar ticību viņiem un Latvijas dizainam, kas kļūst arvien pieprasītāks un konkurētspējīgāks. Apzinoties to, ka, iespējams, dzīvojam radošākajā valstī pasaulē, TRUE LATVIA mērķis ir apvienot labākos Latvijas dizainerus, zīmolus un viņu darbus, lai ne tikai sev, bet arī visai pasaulei parādītu, ko mēs spējam. “Vēlamies izveidot īstu Latvijas dizaina vēstniecību – vietu, kur satikties Latvijas dizainam ar tā apbrīnotāju un lietotāju, dizaineram ar pasūtītāju un pircēju,” stāsta viena no projekta idejas autorēm Sabīne Koklačova.

Šobrīd TRUE LATVIA iespējams apskatīt un iegādāties dažādus Latvijā radītus interjera aksesuārus, apgaismes ķermeņus un mēbeles no tādiem zīmoliem kā “Maffam Freeform”, “Maffam Design”, “Latvijas Dizaina studija”, “Platpirs”, “Buteljons”, “Pēteris Zilbers Design”, “KD Studija” un “Riga Chair”. Pārstāvēti arī izcilā mākslinieka Jāņa Straupes darbi, kā arī īpaša sadaļa paredzēta bērnu mēbelēm.

Izvērtējot atbilstību koncepcijai, zīmolu un piedāvāto produktu klāsts arvien tiks papildināts, maksimāli reprezentējot Latvijas dizaineru talantu, aizrautību un spēju radīt ko nebijušu, vēstī projekta īstenotāji.

“Mūsu dizaineri ir radošu ideju un potenciāla pilni, kas savā darbā ieliek patiesu mīlestību pret to, ko dara. Tās ir patiesi baudāmas formas, aprises un materiāli, roku darbs, mantots arods un meistarība, unikalitāte un patiesa kvalitāte. Latvijā radīts dizains ir balstīts uz patiesi latviskām vērtībām, atturīgi elegants un skaists savā vienkāršībā. Mēs to novērtējam un vēlamies, lai to novērtē arī citur pasaulē!” vēstī platformas idejas īstenotāji.